Thursday, November 20, 2008

ni la menatang kesayangan hamba...

By »-((¯`»DiLLa«´¯))-»   Posted at  7:32 PM   kenanganku 3 comments






ok..entry kali ni aku nak share ngn kome2 binatang yang aku sayam n aku bela kat umah..
aku memang suke kat binatang2 nih..lagi2 kucing..kalo dapat main tak igt dunia dah..
hakhak..
selain kucing aku bela sepasang hamster gak..
binatang kecik cam hamster ni sekadar leh wat hiburan tuk hati je..
kalo nak bermanje tu rasenye mustahil..
sebab aku da bela setahun da tak manje2 pun die..
wakaka..
ntah la..minat punye pasal aku bela..
kucing kat umah aku ade 4 ekor..
2 jantan n 2 betina..
yang jantan aku buh name jayjay n abang..
yang betina nyok n micham..
hehe






gamba kat atas ni jayjay..yang aku post entry hari tu..die ni menghilangkan diri sebulan lamenye...kat mane die pegi pun ntah..ayah aku kate die mgkin sesat..yela..die balik pun jiran2 yg tolong hantarkan..tgk la muke die..poyo semacam jek..huahuahua..dgn kurusnye,dgn kotornye..mmg nakal dak jayjay nih..tp manje..hehe..umo die da setahun...jayjay ni aku punya..hakhak..
gamba kat atas ni lak hamster aku ngn anak2 kucing..mereke2 ni berkawan baik..hehe..sape kate kucing tak muleh kawan ngn hamster..kalo tom n jerry leh,kucing n hamster aku pun leh..hehehe..mesre tul deme2 nih...
tgk gambo nih...alolololo..manje nye venus ngn cibuu tu...sweet jek..kucing2 kat umah aku ni baik yg kecik mahupun yg beso seme wat dek je ngn hamster aku..aku pun heran..deme takmau menikus or tangkap or bunuh or makan kah???hauhauhau

tarrrraaaaaa!!!!!hakhak..ni la venus..hamster betina..jinak tau venus nih..gemok lak tu..die suke makan kacang tanah..kalo time die makan,aku selalu intai2..kalo letak segenggam kacang,segenggam tu la abis..die simpan kat tepi pp die sampai jd cam ikan buntal..hehe
ni lak si pluto..die nih hamster jantan..kecik sket dr venus..da nk dekat setahun gak aku bela deme ni..die ni pun suke kacang tanah..pluto ni nakal sket..suke ggt cage nak kuar...hampeh tul..
cakkk!!!!!hakhak..ni lak kucing aku yang betina namenye nyok..die ni plg dengar cakap..kalo kite marah2 pandai lak nk majuk..kalo nak masuk umah,die bunyik HELLO!!HELLO!!..muahahaha..aku tak tipu kome..mmg die nye trademark nak masuk sebut hello2..die ni garang,kalo de anjing2 depan umah die halau..lintang pukang anjing lari tak jd nk makan sampah..hehehe..aku da bela nyok ni 4 tahun...nyok ni adik aku yang bongsu tu yg punya...
ok..ni lak kucing jantan aku yang paling tua dalam umah..hehe..ni ayah kpd nyok yang kat atas td tu..same kn??die ni aku bela da 5 tahun..nama die abang..arwah mak aku la yg letak abang tu pasalnya die kate die takde anak laki..wat abg ni cam anak die..thats why la die pggil abang..lawok tul..abg ni slalu takde kat umah..die jenis suke merayau..tp manje..die tak segarang nyok..kalo gado kat luar asek kalah jek..sampai kdg2 ayah aku cakap mgkin die nih pondan di kalangan kucing kot:pge47:..adeh la..abang ni kaklong aku yang punye..cam tu la serba siket kisah kucing n hamster aku..gambo kucing aku yang micham tu takde..die tu payah sikit nk bergambo..ok..sekian dulu di sini..

About the Author

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
View all posts by: BT9

3 comments:

  1. eida suka kucing jugak... syg sangat...

    hamster tak pernah bela lagik... suka tengok kat umah saudara ngan kat kedai..
    rasa mcm leceh.. sebab kena bela dlm kandang dier.... malas time nak bersih tu..

    Tapi geram tengok .. cute..

    ReplyDelete
  2. yeke eida...
    hakhak..
    hamster takut renyah ek nak bela..
    sebenonye ok aje..
    ade sand die untuk die mandi seme..
    kira ok la..hehe..me love tuceng too...

    ReplyDelete
  3. huhu..kucem ada geng tikus ada..byk adek bela nim..heheheh...meh kat abam satu..huhuhu...ni jeles nim...

    ReplyDelete

Back to top ↑
Connect with Us

What they says

© 2013 ❤BiLa DiLLa bErCeRiTa❤. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.