Thursday, March 7, 2013

KOLEKSI CROCHET SAYA!!!!

By »-((¯`»DiLLa«´¯))-»   Posted at  2:56 PM   6 comments
assalamualaikum...
entry kali ni nak share hasil kraftangan kakak aku, n aku la skali...
mula2 igt nak sonok2 je buat..
last2 da jadi cam satu bisnes lak bila ramai yang oder...
hehe...ni nak share skit la hasil2 nya...kalo berkenan leh la oder...p kat fb ke.mesej ke..hehe



 ni headband feberet anak buah aku...haha RM 10


slippers, leh pakai lam umah, untuk mengelakkan kesejukan malam2... RM 8


headband lagi... RM 10


sepit rambut warna warni sepasang RM 10


keronsang, sebijik RM 2 - RM 3



getah rambut RM 4


bunga gebu, RM 10


headband gebu lagi, RM 10


yg ni laku giler, RM 10


headband bunga tindan2 RM 10


brooch tudung, sebijik RM 3


headband bunga besar , RM 8


sepasang, RM4 


beg handphone RM 8


headband dua bunga, RM 10


pencil case, RM 12


kid slippers RM 8


RM 3 sebijik


headband 3 tali, RM 10


yang ni free gift kalo sape2 beli...hehehe


ni hasil terbaru, sling bag.. RM 25


ni pun terbaru, RM 12


Friday, March 1, 2013

jom wat duit...saya da dapat!!!!

By »-((¯`»DiLLa«´¯))-»   Posted at  1:22 PM   No comments
assalamualaikum...
ni nak share mende alah ni..
saya da join nak dekat 2 minggu...
alhamdulillah setakat ni ok sangat...
jom la join kawan2...
xtipu punya kali ni...
kalo x sebelum2 ni abis duit saya kna tipu ngn mende lain...
murah2...



TAK MENJANA PUN DAPAT HASIL...KALAU MENAJA LAGI LA!!! BOLEH DAPAT RM20, RM 40, DAN RM 60....

DENGAN MODAL RM 40 SAHAJA, ANDA BERPELUANG MENDAPAT SATU SISTEM YANG MAMPU MEMBERIKAN ANDA PENDAPATAN SAMPINGAN, JIKA ANDA GAGAL MENJANA, ANDA MASIH MENDAPAT PROFIT SHARING PRODUK DAN IKLAN WALAUPUN ANDA TIDAK BERBUAT APA2...KALAU ANDA DAFTAR BAWAH PAKEJ BRONZE, PROFIT ANDA SEBULAN RM 146 RINGGIT...TUNGGU APA LAGI!!! DAFTAR DI SINI 


SESUAI BAGI MEREKA YANG :-

A) TIDAK PANDAI MENIAGA
B) TIADA MASA
C) TIADA MODAL BESAR
D) INGIN INCOME LEBIH

JOINLAH SEKARANG!!! YAKINKAN DIRI!!! ANDA PASTI BERJAYA!!! XRUGI APA PUN, MODAL KECIL JE.. PULANGAN BESAR...

CALL, SMS OR WHATSAPP @0143481786


Saturday, February 23, 2013

suka duka 23 februari 2013...sudah ajalmu, OJ

By »-((¯`»DiLLa«´¯))-»   Posted at  10:10 PM   4 comments

assalamualaikum...
hari ni tarikh yg paling bermakna lam hidup aku....
ade kisah suka dan duka di sebalik tarikh 23/2/13 ni...
aku mulakan dengan yang duka dulu,
awal pagi mase ngam2 nak pergi interview, aku dikejutkan dengan berita kematian anak kucing kesayangan family aku, OJ namanya, semalam baru je lagi aku duk peluk cium dia...tup2 hari ni dia da kat bawah tanah nu ha...sedih nya ALLAH saja yg tau.td sebelum maghrib aku main tikus mainan kesukaan OJ, tp kali ni aku main dengan OMEI, CICI, CIBU dan CIKO..yg ni je la yg tggal...bila time makan kurang da sekor ngadap pinggan..huhu..
tenanglah OJ disana, jangan lupakan kami2 di sini, mama, ayah, kak dila, kak nana, along, una, ayoi, acik ngn ain...doakan kami di sini...semoga kita berjumpa lagi... :'(


OJ dalam kenangan..OJ, kiri, OMEI kanan..

yang sukanya, hari ni, finally i got the right job in my field, OFFICE SYSTEM MANAGEMENT..
walaupun swasta, leh timba pengalaman,,
tibai je dlu...
gaji yang dijanjikan agak bagus,
keje pun agak santai...sebab ofis kn mmg la..
tp aku ni macam perunding jugak la...
thanx ALLAH, 
sekian je untuk kali ni...

mood: tetap sedih...

Wednesday, February 20, 2013

keluar airmata aku gelakkan kucing ni...(must see!!!)

By »-((¯`»DiLLa«´¯))-»   Posted at  11:42 AM   lawak 6 comments


=)) =)) =))
xsudah2 g aku gelak pas tgk video ni...
adoii kucing camni pun ade...
xnak tuan die nyanyi smpai camtu skali...
=)) =)) =))
malang la tuan die...asal nyanyi je kna balun...
kalo aku xsanggup sbb aku kuat nyanyi punya orang...
layan...

lawak-lawak santai(bergambar)

By »-((¯`»DiLLa«´¯))-»   Posted at  11:02 AM   santai 2 comments

simple je tp aku leh gelak gak kat
 satu dua gambar...
p/s: klik untuk pembesaran gambar yang berganda

































layan...hahaha

betul betul betul

By »-((¯`»DiLLa«´¯))-»   Posted at  12:58 AM   agama 1 comment

suka sangat dengan kata2 ni...

Tuesday, February 19, 2013

REVIEW: THE MOON THAT EMBRACES THE SUN (KOREAN DRAMA)

By »-((¯`»DiLLa«´¯))-»   Posted at  12:01 PM   korea 1 comment



Assalamualaikum..
aku ni peminat drama korea dah bertahun2 lamanya...
aku akan berusaha download ataupun carik je dvd...
dulu beriya la aku download, sekarang jangan harap, 
dvd bersepah da, murah lak tu...haha
first drama aku tgk winter sonata, 
mase tu duk sekolah lagi...
pas cite tu la aku jatuh cinta ngn drama korea ni...
tu dlu, sekarang da berpuluh2 drama aku tgk..
best layan sebab berkualiti...
ade pengajaran dan iktibar, xkurang juga motivasi..
ok, nak cite pasal drama yang baru habis aku tgk, 
THE MOON THAT EMBRACES THE SUN, 
aduhai cite ni, 2 hari je aku habiskan,(padahal bekerja)
bayangkanlah,punya nye addicted
bagi aku cite ni berkesan kat sanubari aku
pasal kuatnya kesetiaan hero tu, 8 tahun xde pompuan yang die cintai, dia langsung xcintakan pompuan lain...
ahhh, nice giler...
jalan crita dia mmg best, yela, mmg la korea suka wat cita ngarut yang xtercapai dek akal,
tp kita leh tgk, jangan la taksub pulak, sekadar berhibur je..

.
lee hwon(kim so hyun)

ok, ni la watak utamanya, king joseon, LEE HWON, dilakonkan oleh kim so hyun..mamat ni berlakon mmg real giler, aku mmg suka kat mamat ni mase die berlakon cite dream high...
lee hwon ni dr kecik suka kat HEO YEON U, lakonan han ga in,

heo yeon u(han ga in)

diaorg tak sengaja jumpa mase kecik2 dlu dalam istana, mase tu la diaorg jatuh cinta, disebabkan yeon u ni anak bangsawan, dia leh la jadi calon2 queen untuk lee hwon, 
pilih punya pilih, ayah lee hwon, berkenan kat yeon u ni, meke pun jadi la tunangan,
tapi sayang, sekejap je die jadi tunangan lee hwon tu pasalnya ade ramai yg giler kuasa lam dinasti ayah lee hwon mase tu...
perdana menteri mase tu kebetulan ade anak pompuan jugak,
mula la ade plan jahat, nak jdohkan anak die ngn lee hwon jugak, bermula la kisah dengki berdgki lam cite ni...NICE!!!.hahahaha

prince yang myung

ok, sebenarnya lee hwon ade sorang abang, tp abang ibu lain, maknanya anak gundik ayah die,
prince YANG MYUNG, lakonan jung il woo,
yang myung ni baik, suka tolong2 orang sbb dia tinggal luar kawasan istana,
disebabkan dia anak gundik, walaupun paling tua, dia xleh naik takhta..
kesian jugak aku tgk yang myung ni...sedih :(
mamat ni pun suka kat yeon u, maknanya cinta 3 segi la, tp yeon u suka kat lee hwon...
pening tak...wakakaka..

ni watak lee hwon ngan yeon u mase budak2..ni da nak dekat jadi tunangan...


bila da besar...

drama ni berjaya mngeluarkan 80% air mata yang aku simpan lepas tengok drama BRILLIANT LEGACY baru baru ni...
hahaha...serius sedih giler part yeon u nak mati, hilang ingatan, orang wat dia macam2, jumpa balik lee hwon, kawen ngn lee hwon, semua mmbuatkan aku nangis...tp aku hepi tgk cite ni...
biasala, drama mana pun, mesti ade watak jahat kan, drama hong kong ke, indon ke, melayu ke, omputih ke, mesti ade yang jahat, kalo x, xbest la cite semua baik je :D

bo kyung 

ni la antara watak jahat lam drama ni, anak menteri giler kuasa,
padan muka, mmg la berjaya jd queen lee hwon pas singkirkan yeon u, tp lee hwon xpernah cintakan dia...
sorang duk kat timur istana, sorang kat barat istana...bayangkanla...
ape2 pun lakonan die mnjadi la sbb aku benci giler kat dia...hahaha

last nak review pasal aku SUKAAAAAA giler ade siwan ZEA berlakon lam ni jadi abang yeon u...hemsem giler...hahaha

yeon(siwan ZEA)

dia ni mase kecik2 jadi cikgu lee whon,(lagi senang la lee hwon ngorat adik die, yeon u)hahaha
da besar jadi suami adik lee hwon, puteri min hwa
ade kisah diantara puteri min hwa ngn yeon u...
aku sendiri xsangka,
korang tgk la sendiri,
aku hepi sbb cite ni hepi ending, 
tgk jangan x tgk,
sekian saja review aku pasal drama ni..
kalo ikutkan hati panjang g critanya..hahaha
 aku rate drama ni 9/10...
-end-


Back to top ↑
Connect with Us

What they says

© 2013 ❤BiLa DiLLa bErCeRiTa❤. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.