Friday, February 15, 2013

TIPS UNTUK MENJADI GADIS MELAYU YANG MENAWAN

By »-((¯`»DiLLa«´¯))-»   Posted at  7:44 PM   tips 6 comments

Assalamualaikum...
kali ni nak share petua untuk jadi gadis melayu terakhir...eceh...yolah milah!!check it out!!!

"SIAPA BILANG GADIS MELAYU TAK MENAWAN, TAK MENARIK HATI TIADA MEMIKAT"

siapa yang tak nak jadi seorang yang berketerampilan, cergas, sihat, cantik, ceria, cemerlang, berjaya dalam kerjaya, serba boleh, cekap, intelek,dan disukai ramai??? mestilah nak kan...aku ade bace beberapa tips untuk ke arah menjadi gadis melayu yang menawan dan memikat...

1. menjaga kejelitaan semulajadi, bukan dengan alat2 solekan,dan pakai bahan2 kecantikan, tetapi dengan mnjaga rohani, hati, emosi, kesihatan fizikal dan juga mental.

2. gunakan masa untuk perkara yag berfaedah sahaja

3. tentukan wawasan secara objektif.

4. sentiasa berfikiran positif

5. jangan banyak pasang angan-angan

6. tidur awal setiap malam

7. bangun awal setiap pagi

8. tidak tidur pada siang hari kecuali sekali sekala, itu pun hanya ambil setengah jam sebelum zohor

9. menjaga suara dan percakapan

10. latih diri bercakap dengan lembut, tidak sengau dan tidak pula terlalu kuat

11. menjaga cara berkata-kata

12. jangan biasakan diri dengan maki-makian, kata-kata kesat

13. menjaga muka

14. menjaga pemakanan...

15. menjaga adab ketika berhadapan dengan orang yang lebih dewasa..

16. jaga cara pemakaian

dan yang penting sekali,

17. JAGA HATI..JANGAN BERHASAD DENGKI, JANGAN BERDENDAM, JANGAN ASYIK NAK CARI SALAH ORANG, JANGAN CAKAP BELAKANG, JANGAN MENIPU, JANGAN BERLAGAK, JANGAN HIPOKRIT.

lakukanlah kebaikan dengan ikhlas, bukan sekadar untuk menunjuk-nunjuk, fikirkanlah...

About the Author

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.
View all posts by: BT9

6 comments:

  1. like this entry.nice.

    ReplyDelete
  2. Testing 1 2 3..hehe..wah..ilmu yg sgt berguna ni..akn dipraktikkan..insyaALLAH..hehe..

    ReplyDelete
  3. praktik jangan xpraktik...hahaha..thanx singgah cni kak icha

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, umairah bersyukur sangat sebab umairah dah praktik beberapa tips yang kak dilla tuju kan itu. terima kasih.. semoga allah panjangkAN umur akak... dan murahkan rezeki . akak. seLAMAT HARI RAYA.

    ReplyDelete
  5. AKU TAK KISAH... APA HAL AKU KENA IKUT . WAJIB KE. HA............... DILLA. NAME PUN TAK SEDAP. DILLA JADI DOLLAH ,HA.................

    ReplyDelete

Back to top ↑
Connect with Us

What they says

© 2013 ❤BiLa DiLLa bErCeRiTa❤. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.